Fijn je te zien,

 

Misschien is deze nieuwsbrief de eerste kennismaking met Sedna Herstelacademie, misschien loop je ook lang wat langer mee en heb je aan meerdere groepen mee gedaan. Voor ons zijn de komende weken bijzonder: eind maart bestaat Sedna Herstelacademie twee jaar. Dat gaan we vieren met een bescheiden feestje. Meer informatie komt nog, de datum staat al: vrijdag 24 maart.

 

Een van de dingen die we hebben geleerd de afgelopen twee jaar, is hoe voedend creatieve werkvormen zijn voor veel mensen. Daar is dit voorjaar ook weer volop ruimte voor.

 

De komende weken starten twee groepen waarin beeldende creativiteit centraal staat. Het proces van creativiteit is een avontuur waarin je geïnspireerd kunt raken, jezelf op een frisse manier kunt leren kennen en nieuwe aspecten van jezelf tot ontwikkeling kunt brengen. Is het ondersteunend voor je om op een creatieve manier expressie te geven aan je ervaringen? Dan zijn er een inspirerende training en een herstelgroep waarvoor je je kunt opgeven: Ontdek je intuïtieve creatieve plezier en Spelen met beeldtaal.

 

Vanaf 6 maart kun je ook nog instappen bij Wegwijzer voor slapen. Een week later start Soundhealing en in april en mei starten Innerlijk Luisteren en Jezelf ontmoeten waar je bent (inschrijving start over een paar weken).

 

Op 7 maart is het volgende Herstelcafé. Deze keer nemen we de Dreamtime van de Aboriginals als inspiratiebron. Laat je raken door de diepe magie van dromen!

 

Ook is er een training over Jezelf inzetten bij de Herstelacademie. Wil je graag iets bijdragen maar je weet niet wat of hoe? Dan helpt deze training je op weg.

De training Herstelgericht begeleiden gaat  in mei weer van start, voor wie voor wie zelf graag een groep zou starten of 1-op-1 gesprekken wil kunnen doen op een herstelondersteunende manier. Daarover meer in de volgende nieuwsbrief.

 

Nieuw is de mogelijkheid om een Peer Support gesprek te hebben met een vrijwilliger (praatmaatje). Groepen zijn heel ondersteunend, maar af en toe kan een persoonlijk gesprek met wat meer tijd en ruimte welkom zijn.

 

We hopen dat er iets voor je bij zit. Mis je iets of heb je zelf inspiratie om iets aan te bieden als vrijwilliger? Dan horen we graag van je.

 

We hopen je binnenkort te ontmoeten!

 

p.s. Je krijgt deze nieuwsbrief omdat je deelgenomen hebt aan een activiteit van de herstelacademie, een kennismakingsgesprek hebt gehad of je hebt ingeschreven voor de nieuwsbrief. Wil je liever geen nieuwsbrief ontvangen van Sedna Herstelacademie? Afmelden kan hier.

I'm an image

Oproepje: Co-begeleider ASS groep

Heb jij ervaring met mensen met ASS, lijkt het je leuk om samen met mij (Denise, stagiaire) een groep voor mensen en naasten met autisme te starten waar al een format voor is bedacht, stuur dan een mailtje naar edanzherstelacademie@gmail.com t.a.v. Denise. Ook voor meer informatie, mail gerust!

I'm an image

Herstelcafé 

Dit herstelcafé is er tijd en ruimte om met jezelf en met anderen samen te zijn. Je kunt je afstemmen op de krachten die je leven in beweging brengen. We starten met een korte film over de Dreamtime van de Aboriginals. Daarna kun je je eigen pad een boost geven door een Dreamtime-kaart te trekken en kun je je ervaringen integreren door een collage te maken of te schilderen / tekenen.

Meedoen?  Opgeven wordt op prijs gesteld, dat kan via deze link.

 

Komende trainingen en herstelgroepen 

I'm an image

Ontdek je intuïtieve creatieve plezier

In zes lessen wordt je aan de hand van eenvoudige opdrachten bewust van jouw unieke
expressie. Je ontdekt op welke manieren je deze expressie tegenhoudt en hoe je jouw
creativiteit meer kunt omarmen. Na deze cursus heb je op diverse manieren ontdekt hoe je
creatief geïnspireerd kan raken en dat je vanuit een klein ideetje, direct aan de slag kunt.
Deelnemers van de cursus in 2022 gaven o.a. aan dat: ‘Mijn creatieve verlangen er nu mag
zijn. Ik voel meer creatief plezier, zelfvertrouwen en vrijheid om te maken wat ik zelf wil. Er is een beter begrip ontstaan van de eigen creatieve blokkades en hoe deze te
transformeren’.

I'm an image

Spelen met beeldtaal

In deze groep gaan we op een creatieve manier met verschillende materialen
experimenteren. Met behulp van korte geleide meditaties over een bepaald thema, zoals
liefdevol loslaten, binnenwereld, hulpbronnen of communicatie gaan we met openheid en
nieuwsgierigheid op een ontdekkingstocht naar een eigen beeldtaal. Hierdoor kan er
misschien ruimte ontstaan bij een probleem of iets dat op dit moment moeilijk voor je is.
Een afbeelding/schildering kan vaak een bepaalde sfeer, uitdrukking of verhaal laten zien.
Een beeld kan soms meer of andere dingen uitdrukken dan woorden. Het kan bijvoorbeeld
iets verhelderen voor jezelf of een andere invalshoek geven.

I'm an image

Soundhealing met Yolanda Blaauw

De basis van mijn werk is gebaseerd op idee dat alles met elkaar verbonden is. De geest, het lichaam, de ziel.

Door te oefenen met diep luisteren, vocal toning en klank meditatie brengen we onszelf weer in een harmonische staat van zijn.

Dit kan in het begin vreemd aanvoelen. Maar wanneer we steeds vaker teruggaan naar deze harmonische staat zullen we de positieve resultaten gaan ervaren en wordt thuiskomen in onszelf steeds vanzelfsprekender.

Voor deze bijeenkomsten wil ik je vragen een notitie boekje mee te brengen. Warme en losse kleding te dragen. En eventueel een oogmasker.

I'm an image

Jezelf inzetten bij de Herstelacademie

Dit is een training waarin je open en vrij kunt onderzoeken welke talenten je in zou willen zetten, welke inspiratie je in de wereld wilt zetten en hoe dan. En meer concreet: wat een match kan zijn met een bijdrage leveren aan de herstelacademie.

Voor sommige mensen ligt het begeleiden van een groep of een andere manier van ‘werken met mensen’ dichtbij. Voor anderen ligt het meer op het gebied van organiseren, dingen in beeld brengen, schrijven, een netwerk opbouwen…

I'm an image

Herstelgroep Wegwijzer voor slapen

Slaap is een van de belangrijkste factoren in onze gezondheid en ons algeheel gevoel van welbevinden. In deze herstelgroep gaan we aan de hand van een cursus van Headspace leren om beter te slapen.

 

Ervaar jij moeite met slapen, lig je soms urenlang te piekeren, of kun je je telefoon maar niet wegleggen? Ben je op zoek naar lotgenoten en wat handvatten om beter te kunnen slapen?

Geef je dan op voor deze groep/training! Elke bijeenkomst is ook los te volgen.

Ben je nieuwsgierig naar wat de herstelacademie voor jou kan betekenen of wil je meer weten over hoe je een bijdrage zou kunnen leveren, lees dan in ieder geval onze veelgestelde vragen op de website en voel je welkom om een kennismakingsgesprek in te plannen. Heb je vragen, dan kun je ook bellen of langskomen tijdens de spreekuren: Dinsdag van 9:00 - 9:30 en Vrijdag van 12:00 tot 12:30.

Your Logo